top of page

Basen för Transalp-transportsystemet består av en mycket robust stålchassis samt en golv av halkskyddsmönstrad durkplät i aluminium. Benar och ramen av skidorna är tillverkat av stål och underlaget av skidorna består av utbytbara HD-PE plastskidor som har smala men mycket effektiva styrskenor av stål. Stötdämpning fungerar smidigt även på skakiga underlag. En förmåga att bära nyttolaster upp till 750 kg samt en enastående tillpassningsförmåga, utgör Transalp-slädvagnarna till marknadens mest kostnadseffektiva transportsystem...

Marknadens tryggaste, mest flexibel samt mest bekväm...
... system för transport av personer!
PERSONTRANSPORT
Med persontransport-utrustning kan Transalp-slädvagnarna användas till transport av 1-9 passagerare med hjälp av 1 till 3 säterader bestående av 2-3 säter. Säteraderna installeras på mycket robusta Roll-Over-Protection-System (ROPS) ramar som garanterar marknadens tryggaste färd. Alternativt. kan man ha n säterad plus plats för ett rullstol, vilket möjliggöre en helt unik vinterupplevelse för handikappade personer. Två Transalp-slädvagnar kan enkelt kopplas samman och tillsammans med de 1+3 passagerarplatser på Sherpa eller 1+2 på Superclass, kan man transportera 22 eller 23 personer, avhängig av terrängen och snöförhållanden på leden. Säkerhetsutrustning på Transalp-slädvagnarna omfattar även säkerhetsbälten på varje säterplats och dem kan vidare utrustas med ett elektroniskt övervakningssystem. Tilläggsutrustning inkluderar en transparant vindruta och tak, alternativt en transparant kabin, vilka beskyddar passagerarna från vinden och snö. Transalp-slädvagnarna kan dessutom utrustas även med en skidhållare för 10 par av skidor, vilket öppnar många möjligheter för skidäventyr.
TRANSALP-slädvagnar kan utrustas med
vindruta och tak som kan kompletteras med
kapellväggar med fönstrar och blixtlås-dörrar,
alternativt med en komplett transparent Olokolo-kabin!
Olokolo
Vagnarna kan i tillägg utrustas med
ett uppvärmingssystem baserad på antingen
Ebersprächer, Planar eller Webasto-luftvärmäre!
Unika tilläggsutrustningar för persontransport:
Suksiteline.jpg
... vagnarna kan enkelt omvandlas till effektivt varutransport...
... med en nyttolast upp till 750 kg!
VARUTRANSPORT

Transalp-slädvagnar kan enkelt tillpassas till tre olika typer av varutransport:

1) för breda laster kan man använda Transalp-vagnar utan ROPS-ramar, vilket möjliggör transport av varor som är bredare än chassisen av Transport-slädvagnarna.


2) för smalare laster kan man använda Transalp-slädvagnar utrustad med reling på 15 cm höjd rund alla sidorna av golvplattan, vilket möjliggör en effektiv säkring av lasten.

3) för mindre laster kan man använda Transalp-slädvagnar som är utrustad med ca. 150 cm höga ROPS-ramar, vilka då kan brukas för säkring av lasten och samtidig skyddar lasten mot vältningsskador. Detta alternativet kan enkelt tas i bruk även i samband med persontransport vid att demontera en eller två säterrader för att ge rom för varor.

​​

Transalp-slädvagnar kan självklart också användas som mobila plattformar för apparater osv. med tanke på en fast installering och transport av apparater upp till 750 kg.

​​

I tillägg till Transalp-transportsystem kan man naturligtvis använda den enastående styrkan av Alpina-snöfordonen även till transport av andra vagnar och apparater som vägar upp till över 1000 kg, avhängig av terrängen, underlaget och snöförhållanden.

Transalp snow_edited.jpg
TRANSPORT av vad än du vill...
Anchor 1
WP_20171222_14_22_17_Pro.jpg

Video av fantastiska ideér hos en av våra kunder:

Apukka Resort, Finland:

bottom of page