top of page

TUOTTEET

Alpina lumiajoneuvot
SHERPA 1,6 L VCT 16 V
tämä malli ei tällä kaudella tuotannossa - uusi versio tuotekehityksessä
tutustu sen sijaan Superclass-malliin jossa täysin uusittu jousitus!

Viimeisten 25 vuoden aikana lumityöskentelyn maailmalla mullistaneet Alpina Sherpat tunnetaan jo yli 20 maassa markkinoiden voimakkaimpina työkelkkoina. Uusin Sherpa 1,6 L VCT 16V, on edeltäjäänsä vahvempi, voimakkaampi ja edistyneempi. Kaksitelaisen Sherpan vakaus ja suorituskyky tunnetaan maailmalla legedaarisina sillä nelisylinterisen ja nelitahtisen moottorin 115 hevosvoiman avulla se kykenee olosuhteista riippuen vetämään jopa reilusti yli 1000 kg painoisia lasteja. Tampparimaisen voiman lïsäksi Sherpasta löytyy myös moottorikelkkamaista ketteryyttä ja se kykenee tarvittaessa jopa n. 70 km/h huippunopeuteen, vaikkakin sen jousitus on toki suunniteltu huomattavasti alemmille ajonopeuksille. Sherpa onkin lumikenttien raskaimpiin työtehtäviin tarkoitettu  monitoimikone.

Tehokkuuteensa lisäksi Sherpa tarjoaa markkinoiden ympäristöystävällisintä moottoritekniikka sillä se täyttää sekä EURO 5 että EPA 5 -ilmanpäästöstandardien tiukat vaatimukset. Sherpan polttoaineenkulutus on todella pieni, samoin huoltokustannukset, ja hankintahintahan on vain murto-osa tamppareiden hintoihin verrattuna.

Sherpan edistyksellisyys ulottuu myös sen varusteluun ja moottorinlämmittimen, varkaudenestolaitteen, luiston-hälytysjärjestelmän, sekä ajotietokoneen lisäksi, Sherpa tarjoaa mahdollisuuden suoritustietojen lukemiseen OBD-portin kautta jopa matkapuhelimella, Bluetoothin lisälaitteen avulla. Sherpan mittaristo on puolestaan todella monipuolinen ja antaa kuljettajalleen lyhyellä silmäyksellä kattavasti tietoa laitteen toiminnasta.

Lue lisää kaksitelaisten Alpina-lumiajoneuvojen tekniikasta ja taloudellisuudesta yleensä ja tutustu myös Sherpan "pikkusiskoon" eli Superclass-malliin, joka tarjoaa moottorikelkoille perinteisempää etu- ja telastojousitusta ja ajomukavuutta, vakuuttavaa vetovoimaa unohtamatta!

Alpina Sherpa & Mountain.jpg
SHERPA logo_3.jpg
Vakuuttavaa ylivoimaa!
Markkinoiden voimakkain työkelkka!
Tekniset tiedot:
bottom of page