top of page

PRODUKTER

Alpina snöfordon
- SHERPA 1,6 L VCT 16 V
Denna modellen är inte längre i produktion - en ny Sherpa-model är under produktutveckling.
Bekanta dig med Superclass-modellen som har en ny typ av stöddämpning!

Genom 20 år och inom 20 länder känner man Alpina Sherpa snöfordon som de strakaste arbetsskotrar på marknaden. Den senaste modellen, Sherpa 1,6 L VCT 16V, år stakare och mer avancerad än föregångaren. Den legendarisk stabiliteten och prestationsförmågan av dubbelbandade Sherpa snöfordon är värdenskänd och med den nya 4-takts motor med 115 hästkrafter klarar den senaste modellen att dra laster som väger långt utöver 1000 kg, avhängig av snöförhållanden självklart. I tillägg till rå styrka erbjuder Sherpa också smidighet som om en helt vanlig snöskoter och den klarar en topphastighet på ca. 70 km/h men stötdämpningen är tillpassad mycket lägre körhastigheter. Sherpa är designat med tanke på de allra tyngsta men variabla arbetsuppgifter på snöfält.

I tillägg till styrkan erbjuder Sherpa också marknadens mest miljövänliga motorteknologi sedan de uppfyller de strängaste utsläppskrav av EURO 5 och EPA 5 -standarder. Bensinförbruk av en Sherpa är mycket lågt, likaså servicekostnader och anskaffningspriset är bråkdel av det på pistmaskiner. Anskaffningspriset är högre än det på vanliga snöskotrar men då är också livscykeln av en Sherpa mycket längre.

Den avancerade karaktären av Sherpa snöfordon utsträcker sig även till utrustning sedan en motorvärmare, halkningsalarm, stöljdskyddsanlägg samt färddator ingår i standardutrustningen. En OBD-port möjliggör läsning historiken av motorprestationen och kan suppleras t.o.m. med en Bluetooth utrustning. Instrumentbrädan är mycket mångsidig och möjliggör en effektiv användning av fordonen.

Läs mer om den anvancerade tekniken och kostnadseffektiviten av Alpina snöfordon generellt. Bekanta dig också med Sherpas "lillasyster" dvs. Superclass-modellen som erbjudar stötdämpingsteknik som är mycket likt med den som de enabandade snöskotrarna har, samtidigt som de behåller den traditionella råstärka dragkraften hos Alpina snöfordonen!

Alpina Sherpa & Mountain.jpg
SHERPA logo_3.jpg
Överbevisande styrka!
Marknadens starkaste arbetsskoter!
Tekniska specifikationer:
bottom of page