top of page

TUOTTEET

Alpina lisälaitteet
LUMIVÄYLÄKONEET

Alpinan digitaalinen lisälaitteiden etäohjausjärjestelmä


Alpina-lumiajoneuvoja voidaan käyttää monenlaisten lumiväylien kunnossapitolaitteiden operointiin, kuten useat hiihtolajien arvokisareferenssit osoittavat (Vancouverin ja Sotchin olympialaiset, Holmenkollen, Asiago, Hiihtosuunnistuksen pitkien matkojen SM-kisat Ylitorniolla 2017 jne.). Sherpan ja Superclassin monikäyttöisyyden takaa Alpinan kehittämä digitaalinen etäohjausjärjestelmä (ADCN), jolla myös muiden laitevalmistajien latukoneiden operoiminen on mahdollista ohjaamosta.

F-250 latukone

Alpinan edistyksellisellä F-250 latukoneella, 180-250 cm leveiden hiihtourien kunnossapito on tehokasta ja laadukasta jo yhdellä ajokerralla ja kahteen suuntaan ajaettaessa kunnossapidettävän väylän leveys on lähes kaksinkertainen. F-250-latukoneen jyrsintoiminnosta vastaavat koneen etuosassa kolmessa rivissä sijaitsevat 112 kovametalliterää, joiden innovatiivinen jousitettu kiinnitys pitää huolen jyrsimen optimaalisesta toiminnasta myös vähälumisessa ja epätasaisessa maastossa. Jyrsimen terien syvyyssäätö tapahtuu luonnollisesti ohjaamon etäohjauspaneelista. Jyrsimen jäljen viimeistelystä pitää huolen kaksirivinen tasoitin. F-250 on varustettu joko 1 tai 2 latuhöylällä, joiden korkeussäätö tapahtuu etäohjauspaneelista. Ainostaan sivuttaissäätö tapahtuu manuaalisesti. Latuhöylien jäljen laadukkuuden takaa latuhöylään asennettu sähkökäyttöinen lumenmurskain/-tiivistin, joka toimii Alpinan kehittämällä Vibra-Cut tekniikalla. F-250-latukoneen jäljen laatu onkin lähes täysin latutamppareiden tasoa, mutta huomattavasti edullisemmin hankinta- ja käyttökustannuksin. F-250-latukoneen edistyksellisiin ominaisuuksiin kuuluu myös järjestelmän toiminta hydrauliikan sijaan sähköllä. Lisäksi laitteistoon kuuluu pysäköintiin ja tienylityksiin suunnitellut helppokäyttöiset sivurenkaat, jotka lisäävät laitteen käytännöllisyyttä ja pitkäikäisyyttä.

D-250 lumiväyläkone

Alpinan lumiväylien kunnostukseen soveltuva D-250 lumiväyläkone nojaa F250-latukoneen tekniikkaan ja oikeastaan ainoana erona on, ettei D-250-laitteessa ole latuhöylää. D-250 soveltuu erinomaisesti luisteluhiihto ja moottorikelkkareittien kunnossapitoon.

F-180 latukone

Alpinan uusi kapeampi F-180 latukone tuo leveämmästä F-250 latukoneesta tutun tekniikan myös kapeammille latuväylille. Uudella F-180 latukoneella 108-180 cm leveiden metsälatujen kunnossapito on helppoa myös keväällä latujen jäätyessä. F-180 latukoneesssa on yksi Vibra-Cut-tekniikalla varustettu latuhöylä latukoneen keskellä, eikä sen siirto sivusuuntaan ole mahdollista.

D-180 lumiväyläkone

Alpinan uudella D-180 lumiväyläkoneella mm. koiravaljakko-, pororeki-, lumikenkä-, talvipyöräily-, talvikävely- ja hiihtosuunnistusväylien kunnossapito on erittäin helppoa ja tehokasta. D-180 lumiväyläkoneen runko on vain 108 cm leveä, joten se mahtuu vaivatta kapeimmillekin ja mutkaisille lumiväylille.

F-250_edited.jpg
IMG_2311.JPG
F-250-latukoneen laadukasta jälkeä:
...huimalla kustannustehokkuudella!

Kokonaisvaltaista kustannustehokkuutta


Alpina lumiajoneuvojen pitkän elinkaaren, alhaisten hankinta-, huolto- ja käyttökustannusten sekä sähkökäyttöisten latukoneiden erittäin alhaisten huoltokustannusten johdosta lumiväylien laadukas kunnossapito on erittäin kustannustehokasta verrattuna vaihtoehtoihin. Alpina kelkkoihin on kaudelle 2020-21 suunnitteilla lisävarusteeksi kabiini, jolloin niiden käyttö kunnosapitoon on entistäkin miellyttävämpää, kelillä kuin kelillä. Kokonaisvaltaista kustannustehokkuutta korostaa laitteiden alhaiset kuljetuskustannukset sillä niiden vaivattomaan siirtoon tarvitaan riittävän vetokykyinen henkilöauto, riittävän pitkä ja leveä traileri (esim. jälleenmyymämme erikoismalli Aku CP-trailereista) sekä BE-luokan (pikku-E) ajokortti.

Turvallisuutta latujen ja kelkkailuväylien kunnostukseen jäällä!

Turvaa jääväylien kunnostukseen


Alpina lumiajoneuvojen poikkeuksellisen alhaisen pintapaineen johdosta (kuivapaino vain 35g/cm2), Sherpat ja Superclass-lumiajoneuvot tarjoavat ainutlaatuista kantavuutta ja turvallisuutta myös vesistöjen jäillä, eteenkin tamppareihin verrattuna. Alpinan latukoneilla jäälatujen ja -kelkkailuväylien laadukas kunnossapito on siten huomattavasti turvallisempaa ja jäälatujen hiihtokausi pitenee merkittävästi molemmista päistään. Lisäturvaa haluttaessa, Sherpat voidaan varustaa jopa ylösnostettavin sivukellukkein, ja Alpinan latukoneisiin voidaan samoin tarvittaessa asentaa kellukkeet.

Esittelyvideo Alpina F250-latukoneesta:
bottom of page