top of page

PRODUKTER

Alpina snöfordon
- SUPERCLASS III - 1,2 L VCT 12 V -
SUPERCLASS logo_HI.jpg
Alpina Air-force.jpg

Den mindre modellen av Alpina-snöfordonen, Superclass, har blivit totalt förnyad. Den senaste modellen är mer smidig, sportslig samt bekväm än föregångaren. Den nya Superclass-modellen erbjuder flera tekniska nyheter som:

- en 1,2 liters 4-takt VVT-bensinmotor med 3 cylinder samt 12 ventiler som har en katalysator och därmed uppfyller de stränga EURO 6 utsläppskrav för bilmotorer.

- en förnyad och enda lättare stålchassis som har en förvånansvärd vridstyvhet.

- en helt förnyad framdämpning med nitrogen- samt spiralfjädrar

- en helt förnyad boggiestötdämpning, med Alpinas egen 3. generation ATSS-teknik som baserar sig på monodämpning med nitrogen- samt spiralfjädrar

- en automatisk justering av anfallsvinkeln för skotermattorna, vilket garanterar ett optimalt grepp under alla snöförhållanden

- växellådan med trycksmörjning.

​​I tillägg har Superclass mycket av den samma avancerade tekniken som är känt från Sherpa-modellen, bl.a. motorförkylning, bromssystem, motorns ECU-styrning, OBD-port samt en Can-bus baserad elektronisk styrningssystem för tilläggsapparater (tillval). Naturligtvis är en motor-, bänk- samt styruppvärmning med i standardutrustning, likaså mycket effektiva framlyktor. Till säsongen 2019-20 kommer några tekniska uppdatering till, bl.a. en trådlös nyckel med stöldskyddsystem.

Med tilläggsäter för 2 personer, blir den nya Superclass en romslig snöfordon för 1+3 personer. Superclass tillbjudar en lösning för båda fritids- och arbetsbehov. Kvaliteten, säkerheten och stabiliteten är självstås på den välkända Alpina Snowmobiles nivå!

För mer information, bekanta dig med den officiella brochuren!

Läs mer om den anvancerade tekniken och kostnadseffektiviten av Alpina snöfordon generellt.

Balansen mellan dragkraften och körbekvämhet...
17388777_770823209741188_671433357179565998_o_edited.jpg
... med hjälp av den totalt förnyade stötdämpningstekniken!
Alpina Snowmobiles presentationsvideo av SUPERCLASS:
Tekniska specifikationer:
bottom of page