top of page

TUOTTEET

Yli 25 vuotta sitten Alpina Snowmobiles päätti mullistaa kaksitelaisen moottorikelkan suunnittelun. Alpina ymmärsi, että 1980-luvulle saakka markkinoilla olleiden kaksitelaisten moottorikelkkojen perusidea oli sinällään hyvä mutta toteutus edellytti radikaaleja muutoksia, jotta laitteista saataisiin todellisia "työhevosia". Alpina otti haasteen vastaan ja kehitti täysin uuden teknisen konseptin tulevan lumiajoneuvoperheensä esiasteelle. Alpinan tämän päivän runkoratkaisussa kaksitelamaton (2x500x3969x32 mm) lumipinta-ala on melkein kaksi kertaa suurempi kuin yhdenkään markkinoilla olevan perinteisen moottorikelkan. Alpinan telamatoille kehittämä ATSS-jousitus on maaston muotoihin sopeutuva ja auttaa laitetta säilyttämään poikeuksellisen pidon ja vakauden kaiken tyyppisessä lumessa. Suksien optimaalinen sijainti suhteessa laitteiston painopisteeseen mahdollistaa helpon ja tarkan ohjauksen myös jyrkissä käännöksissä. Telamattojen optimaalinen pituus suhteessa leveyteen takaa useimpia yksitelaisia työkelkkoja paremman kääntyvyyden. Testaamalla voit itse todeta kuinka ohittamaton ratkaisu Alpinan kaksitelaisuus on hyötykäytössä!

Kaksitelaisuuden vakautta!
Kaksitelaisuuden voimaa!

Verratonta monikäyttöisyyttä.
 

Alpina lumiajoneuvojen monikäyttösyys on vertaansa vailla kuten Alpina Snowmobiles Snow-how esitteestä käy ilmi. Monipuolisten lisälaitteiden avulla Alpina Sherpa ja Superclass-lumiajoneuvot ovat helposti muokattavissa erilaisten hiihto- ja lumiurien kunnossapitoon, henkilöiden, tavaroiden ja laitteiden kuljetukseen. Sherpa ja Superclass ovat lisäksi varustettavissa myös tehokkaaksi lumikenttien pelastuslaitteistoiksi.


Mukavuutta ja käytännöllisyyttâ.
 

Uusien moottorien hiljaisuus on Sherpan uusista ominaisuuksista ilmeisin, mutta tarjolla on paljon muutakin. Esimerkiksi uusi ajoasento mahdollistaa miellyttävän ajoasennon kaiken kokoisille kuljettajille, joille on tarjolla myös reilusti polvitilaa sekä lämmitetty pehmeä istuin. Kaikki ohjauslaitteet ovat lämmitetyn ohjaustangon ulottuvissa ja laaja mittaristo luo tehokkaan käyttöjärjestelmän koneen ja kuljettajan välillle. Moottorin suojakopan uusi muotoilu on optimoitu moottorin jäähdytystä ja kuljettajan lämmitystä silmällä-pitäen. Korkea tuulilasi ja aerodynamiikka luovat lämpimän ja myös tuulelta suojaavan ilmapatjan kuljettajan ympärille. Ohjaaminen on helppoa ja ajovakaus legendaarisella Alpina-tasolla. Ajovalot ovat tuplasti aiempaa tehokkaammat. Lukuisat lisälaitteet (ROPS, irroitettava selkänoja, 2 tai 3-hengen penkki, työvalot, jne.) lisäävät käytännöllisyyttä ja vakiovarusteluun kuuluvat lohkolämmitin ja varkaudenestojärjestelmä tuovat huolettomuutta ja varmistavat käyttömukavuuden pysyvän käyttäjänsä hallinnassa!

Edistyksellistä tekniikkaa.


Uuden Sherpan ja Superclassin moottorit ovat kaikkien aikojen edistyneimpiä lumiajoneuvoon asennettuja voimanpesiä. Kompaktien nelitahtimoottorien suorituskyky perustuu autoteollisuudessa testattuun teknologiaan sillä Alpinan moottoritekniikan toimittajat tulevat autoteollisudesta. Uusimmat moottorit täyttävätkin autoteollisuuden tiukimmat Euro 6 sekä EPA 6 päästövaatimukset. Sherpa ja Superclass tarjoavat siten lumiajoneuvomarkkinoiden ylivoimaisesti ympäristöystävällisintä teknologiaa. Moottorien VCT/VVT-järjestelmä (Variable Camshafts/Valve Timing) takaa tasaista voimaa ja runsaasti vääntöä kaikilla kierrosnopeuksilla. Moottorien ECU-ohjaus mahdollistaa sekä moottorin tehokkaan toiminnan, sekä tallennettujen suoritustietojen lukemisen OBD-lukijan avulla. Edistyksellistä moottoritekniikkaa täydentää Sherpojen TCMS-järjestelmä (Torque Converter Monitoring System), joka varoittaa kuljettajaa hihnan luistosta ja mahdollistaa siten moottorin ja voimansiirtolaitteiston optimaalisen käytön.

 


Kaikilta osin kokoaan suurempia.
 

Ammattikäyttöön tarkoitettujen laitteiden jokaisen komponentin täytyy vastata laitteen käyttötarkoitusta, jotta investointi olisi kannattava. Alpinan lumiajoneuvojen jokainen osa; runko, moottori, voimansiirto, vaihteisto, jarrut, ohjausjärjestelmä, jne., on mitoitettu raskasta hyötykäyttöä ajatellen. Alpina Sherpa ja Superclass-lumiajoneuvot ovatkin kaikilta osin jopa kokoaan suurempia, vaikka päällepäin perinteisiä moottorikelkkoja paljolti muistuttavatkin.
 

Taloudellisuutta.
 

Lumiajoneuvojen taloudellisuus selviää kokonaisuudessaan vasta käyttökaaren loppupäässä kun kaikki kustannukset voidaan laskea yhteen. Hankintahinnaltaan edullisempi laite voi osoittautua merkittävästi oletettua kalliimmaksi, huomattavien käyttö- ja huoltokustannusten johdosta. Toisinaan taas yhden laitteen kapasiteetti ei olekaan riittävä tai sen käyttö- ja huoltokustannukset pakottavat säästeliäisyyteen laitteen käytössä, sille suunnitellun käyttötarkoituksen kustannuksella. Vertaa huolellisesti Alpina-lumiajoneuvojen ominaisuuksia, kapasiteettia, tekniikkaa ja kustannuksia suhteessa vaihtoehtoihin. Perinteisiin moottori-kelkkoihin verrattuna Alpinan lumiajoneuvot kykenevät kuljettamaan merkittävästi enemmän henkilöitä ja tavaraa, puhumattakaan hiihtourien kunnossapitolaitteistoista. Alpina lumiajoneuvojen hankintahinta ja huoltokustannukset ovat puolestaan vain murto-osa lumitamppareiden vastaavista, vaikka latukoneena sen jälki on lähes täysin tamppareiden tasoa. Alpina laitteiden taloudellisuutta korostaa myös niiden monikäyttöisyys. Ehkäpä Alpinalla on taloudellisin vaihtoehto myös sinun yrityksesi/yhteisösi/organisaatiosi käyttöön? Ota yhteyttä Alpina-laitteistojen taloudellisuuden arvioimiseksi teidän tarpeisiinne!

1049032_482768711804222_592337614_o.jpg
Tee valintasi!
Raakaa vetovoimaa vai ketterää voimaa ja ajomukavuutta?

Perehdy ja tee valintasi.
 

Ajatteletko voivasi hankkia perinteisen moottorikelkan Alpinan lumiajoneuvoja vastaavilla ominaisuuksilla mutta edullisemmin? Uskotko tampparin olevan ainoa vaihtoehto käyttötarkoituksiisi? Harkitse uudelleen. Alpinan  lumiajoneuvot eivät ole perinteisiä moottorikelkkoja, kuten käy ilmi mikäli tarkistat tekniset yksityiskohdat, ominaisuudet ja monikäyttöisyyden. Erot ovat selvät sillä Sherpa ja Superclass on suunniteltu raskaaseen hyötykäyttöön ja ne tarjoavat aidon kompromissin perinteisten moottorikelkkojen nopeuden ja ketteryyden sekä lumitappareiden raa'an voiman välille. Perehdy yksityiskohtiin ja tee sitten valintasi: perinteinen moottorikelkka, tamppari vai jompikumpi Alpinan todellisista monitoimikoneista: mykistävää vetovoimaa painottava Alpina Sherpa, vai ketterää voimaa ja ajomukavuutta painottava Alpina Superclass?

Alpina-lumiajoneuvojen historiaa:
2017 - Superclass 1,2 L
2010 - Sherpa 1,6 L
2001 - Sherpa 1,4 L
1996 - Superclass M1
bottom of page