top of page

PRODUKTER

MÅLGRUPPER & BRUKSFÖREMÅL

Nedanför finnar du genvägar till presentationer av målgrupper, bruksföremål samt idéer för använding av våra produkter. Du kan självklart finna ytterligare idéer vid att läsa genom alla presentationerna.

Kustannustehokkuutta kaiken kokoisille matkailuyrityksille lumikenttien monitoimi-koneella. Yhdellä Sherpa-lumiajoneuvolla lisälaitteineen voi tehokkaasti hoitaa:

- kaikenlaisten lumiväylien kunnossapidon (ladut, valjakkoreitit, moottorikelkkareitit, talvikävely ja -pyöräilyreitit) F250-latukoneella, D250-lumiväyläkoneella, tai muun valmistajan käyttöön sopivalla laitteella.

- vierailukohteiden huollon (polttopuut, ruokailutarvikkeet, roskat jne.) Transalp-vaunuilla

- vieraiden kuljetuksen turvallisesti ja tehokkaasti, istuimin, turvavöin ja ympäripyörimisen estävien ROPS-kehikoin varustetuilla Transalp-vaunuilla. Kahdella vaunulla ja kolmen hengen penkillä varustetulla Sherpa voi kuljettaa jopa 15-21 henkilöä kerralla vierailukohteeseen. Mukaan mahtuu suksitelineen avulla jopa 9 paria suksia ja 6 hengen Transalp-vaunussa tilaa jää myös retkivarusteille. Transalp-vaunuista tarjolla myös ainutlaatuinen pyörätuolipaikalla ja 3 hengen istuinrivillä varustettu versio, jonka avulla myös liikuntaesteisten vieraiden talviset luontoelämykset ovat mahdollisia.

- pelastusoperaatiot ainutlaatuista turvallisuutta ja mukavuutta tarjoavalla SRK-laitteistolla, jossa automaattinen kallistuksen säätö ja iskunvaimennus.

Matkailu
Turistföretagens multifunktionsmaskin

 

Tehokkuuutta suurtenkin talvitapahtumien järjestämiseen Alpina-lumiajoneuvolla, jolla hoituu:

 

- tapahtumapaikan lumiväylien kunnossapito, Alpina Snowmobilesin F-250 latukoneen tai D-250 lumiväyläkoneen tai muun valmistajan lumiväylälaitteiden avulla,

- tapahtumapaikan palvelupisteiden huolto, Transalp-kulljetusvaunujen avulla,

- yleisön kuljetus Transalp-vaunujen avulla mahdollistaa jopa tapahtumapaikan shuttle-palvelujen tarjoamisen yleisölle sekä liikuntaesteisten kuljettamisen,

- pelastusoperaatiot, SRK-pelatuslaitteiston avulla.

Lukuisat arvokisareferenssit (Sotchin ja Vancouverin olympialaiset, Asiagon MWC, Holmenkollen jne.) osoittavat Alpina Snowmobiles tuotteiden ainutlaatuisen tehokkuuden suurtapahtumien järjestäjien laiitteistona.

Suurtapahtumat
Multifunktionsmaskinen för evenemang

Sherpa ja Superclass soveltuvat myös perhekäyttöön sillä turvavyöllä varustetun kahden tai kolmen hengen lisäpenkin kanssa niissä on tilaa jopa 4 tai 5-hengen perheelle yhdellä kelkalla. Transalp-vaunun avulla mukaan mahtuu kerralla suurempikin perhe. Turvallisuuden takaavat kaksitelaisuuden tuoma ainutlaatuinen vakaus, matkustajien turvavyöt sekä ympäripyörimisen estävät ROPS-kehikot. Matkalle mahtuu lisäksi retkitavaroita ja suksitelineen kanssa jopa 9-paria suksia. Sherpan ja Superclassin tilavuus ja vakaus tarjoavat mahdollisuuden myös liikuntaesteisen perheenjäsenen ottamiseen mukaan perheen kelkkailuharrastukseen, joko Sherpan tai Superclassin turvavöin varustetuille istuimille tai yhdellä pyörätuolipaikalla ja kolmella istuimella erikoisvarustellun Transalp-vaunun kyydissä. Tilaa löytyy jopa perheen lemmikeille.

Perheet
En riktig "familjeskoter"
Pelastustoimi

Ainutlaatuisella SRK-pelastuslaitteistolla varustettu Sherpa tai Superclass -lumiajoneuvo tarjoaa markkinoiden tehokkainta ja turvallisinta pelastusteknologiaa lumikenttien pelastusoperaatioihin rinteissä, talviliikunta- ja moottorikelkkailureiteillä, vesistöjen jäillä jne. SRK-laitteiston automaattinen kallistuksenvakaaja yhdessä Sherpan ja Superclassin ohittamattoman vakauden kanssa mahdollistavat tehokkaan pelastustoiminnan sielläkin missä pelastushelikopterilla ei voi operoida. Sherpan jopa n. 70 km/h ja Superclassin n. 80 km/h huippunopeus auttaa pelastuspartion saapumisessa tapahtumapaikalle kiireellisemmissäkin tilanteissa. SRK-laitteistoa voidaan käyttää myös ilmatäytteisten pelastuspaarien kanssa eli tehokkuutta riittää myös haastavimpiin pelastusoperaatiohin. Potilas on koko kuljetuksen ajan pelastushenkilöstön valvonnossa ja hoidettavissa. Sherpaan ja Superclassiin yhdistettävien henkilökuljetusvaunujen avulla myös suurempien pelastus- ja etsintäpartioiden kuljettaminen onnistuu tehokkaasti ja mukaan mahtuu pelastusvarusteistoa ja suksitelineiden avulla myös suksia suurellekin partiolle.

Liikuntaesteiset
Snöfältens räddningsmaskin

Sherpa ja Superclass tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden liikuntaesteisten moottorikelkkailu-elämyksiin. Sherpan ja Superclassin vakaus ja tilavuus turvavöin varustettujen lisäistuimien kanssa mahdollistaa liikuntaesteisenkin osallistumisen moottorikelkkailuharrastukseen. Vaihtoehtoisesti tarjolla on erkoisvarusteltu versio Transalp-vaunusta, jossa yhden pyörätuolipaikan lisäksi kolmen hengen turvavöin varustettu istuinrivi. Turvallisuutta lisäävät ympäripyörimisen estävät ROPS-kehikot, jotka Transalp-vaunussa toimivat lisäksi myös pyörätuolipaikan viihtyisyyttä lisäävien sivusuojien kiinnitystukina. Transalp-vaunujen erikoisversioiden toimivuuden referenssinä voidaan mainita Sotchin paraolympialaiset, joissa laitteisto oli ahkerassa käytössä.

Snöfordon för handikappade
Kuvausryhmät

Kaksitelaisten Sherpa- ja Superclass-lumiajoneuvojen vakaus, tilavuus ja kapasiteetti tarjoavat ainutlaatuista tehokkuutta myös kuvausryhmien käyttöön, kuten lukuisat elokuvatuontanto-referenssit osoittavat: The Thing, Spectre, The 12 Dogs of Christmas, jne. Sherpan, Superclassin ja Transalp-vaunujen kuljetuskapasiteetti soveltuukin kaikenlaisen kuvaustoiminnan tarpeisiin: varusteiden, tarvikkeiden, laitteiden ja henkilöiden kuljettamiseen kuvauspaikoille. Lisäksi Sherpan ja Superclassin vakaus ja tilavuus mahdollistaa myös pelkästään niiden käyttämisen kuvausalustana ja Transalp-vaunu soveltuu erinomaisesti myös erilaisten laitteistojen asennusalustaksi. Sherpalla ja Superclassilla voi lisälaitteiden avulla toki rakentaa ja kunnossapitää kuvauspaikan lumiväylät ja tarpeen vaatiessa hoitaa myös vauhdikkaampien tuotantojen yhteydessä mahdollisesti tapahtuvien onnettomuuksien pelastusoperaatiot

​Filming-friendly snöfordon:
Kuljetus

Sherpan 115 hevosvoiman moottori yhdistettynä kaksitelaisuuteen ja tehokkaaseen voimansiirtoon tarjoavat verratonta vetovoimaa lumikenttien kuljetustehtäviin. Alpina Snowmobilesin helposti muokattavien Transalp-kuljetusvaunujen avulla kuljetuskalusto on nopeasti sopeutettavissa muuttuviin kuljetustarpeisiin: henkilökuljetuksesta tavarankuljetukseen, tai päinvastoin, muuttuvien henkilö- tai tavaramäärien, tai niiden yhdistelmien mukaan. Transalp-vaunujen turvallisuus on omassa luokassaan turvavöiden ja ympäripyörimisen estävien ROPS-kehikkojen johdosta. Henkilö-kuljetuskapasiteettia löytyy riittävästi 6 tai 9-hengen Transalp-varustuksella ja kaksi vaunua voidaa yhdistää toisiinsa, jolloin kuljetuskapasiteetti yhdessä Sherpan kanssa on jopa 15-21 matkustajaa. Tavarankuljetuskapasiteettia Transalp--vaunuilla on 550 kg kahdella suksella ja 750 kg kolmella suksella varustettuna. Sherpalla voi toki vetää muitakin laitteita ja olosuhteista riippuuen Sherpa kykeneekin jopa reilusti yli 1000 kg painavien lastien siirtoon.

Snöfältens transportmaskin
Metsätilat

Sherpan kuljetusvoima on omiaan esimerkiksi metsätilojen talvikuljetustarpeisiin. Sherpan moottori- ja pitovoima riittää olosuhteista riippuuen jopa reilusti yli 1000 kg painavien lastien siirtoon, ja tarvittaessa Sherpan mattoihin voidaan asentaa nastat lisäpidon saavuttamiseksi. Sherpa ei kuitenkaan ole pelkästääan voimakas kuljetuskone vaan sitä voidaan hyväksikäyttää myös esimerkiksi lastaukseen käytettävien nostolaitteiden operointiin. Sherpa tuottaa nimittäin ylimääräistä 12 V virtaa vähintään 400 W jatkuvaan käyttöön ja hetkellisesti jopa reilusti yli 1000 W mikäli virtaa ei tarvita työvalojen tai jäähdytyslaitteiston tarpeisiin. Luonnollisesti Sherpa soveltuu erinomaisesti myös talvikuljetukseen käytettävien lumireittien tamppaamiseen ja kunnossapitoon, siihen soveltuvien lisälaitteiden avulla.

Multifunktionsmaskinen för skogsbruk
Ammattikalastajat

Sherpan ja Superclassin vetovoimaa voidaan käyttää myös ammattimaisen talvikalastuksen kuljetustarpeisiin sillä niiden pintapaine 35 g/cm2 on kokoonsa nähden poikkeuksellisen alhainen ja mahdollistaa vetovoiman hyödyntämisen myös jään päällä tapahtuvassa kuljetustoiminnassa. Sherpan ja Superclassin kantavuus, vetovoima ja kuljetuskapasiteetti soveltuukin hyvin myös laajamittaisempaan talvikalastustoimintaan. Helposti muokattavilla Transalp-kuljetusvaunuilla suuremmankin kalasaaliin kuljettaminen onnistuu tehokkaasti ja Sherpan vetovoima mahdollistaa jääolojen salliessa esim. suurempienkin kalastusmajojen vetämisen kala-apajien tuntumaan. Epävarmempia jääoloja varten Sherpa voidaan puolestaan varustaa ylösnostettavin sivukellukkein, jolloin varmistetaan laitteiston käyttämisen turvallisuus.

Vintertransportmaskin för isfiskarna
Kunnossapito

Kustannustehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä kaikenlaisten lumiväylien kunnos-sapitoon: hiihto-, talvikävely-, talvipyöräily-, koiravaljakko-, porovaljakko- ja moottori-kelkkailuväylille jne. Kaksitelainen ja 145 cm leveä Sherpa kykenee jo omilla mitoillaan ja painollaan suhteellisen leveän lumiväylän tamppaamiseen ja lisälaitteiden avulla se kilpailee työtehokkuudessaan monessa suhteessa jopa latutamppareiden kanssa.  Jäänpäälle vedettävien lumiväylien kunnossapitokoneena Alpian Sherpa on turvalisuudessaan vertaansa vailla sillä sen paino on vain murto-osa lumitamppareiden painosta ja se voidaan haluttaessa varustaa jopa sivukellukkein. Sherpan avulla jäälatujen käyttöaika siis pitenee kauden molemmista päistä, tamppareihin verrattuna. Alpina Snowmobilesin etäkäytettävällä ja edistyksellisellä F-250 latukoneella varustettuna hiihtoväylän laatu on lähes täysin lumitamppareiden luokkaa, josta osoituksena lukuisat arvokisareferenssit. Alpinan laitteilla hiihtokausi pitenee molemmista päistä, sillä Sherpan käyttökausi alkaa  heti ensilumen aikaan. Kustannustehokkuudessa Sherpa on omassa luokassaan sillä sen hankinta-, käyttö-, huolto- ja siirtokustannukset ovat vain murto-osa lumitamppareiden vastaavista ja perinteisiin moottorikelkkoihin verrattuna se on työtehoiltaan vertaansa vailla. Ota yhteyttä kustannustehokkuuden yksityiskohtaista arviointia varten, teidän tarpeitanne ajatellen.

Spårmaskin för underhåll av snöleder
Huolto

​​

 

Sherpa tarjoaa lisälaitteineen tehokkuutta, vetovoimaa ja -kapasitettia kaikenlaisen huoltotoiminnan tarpeisiin: varusteiden, tarvikkeiden, laitteiden, puutavaran, roskien jne kuljettamiseen. Sherpan vetovoima mahdollistaa olosuhteista riippuen jopa reilusti yli 1000 kg painavien lastien vetämisen. Helposti kulloisenkin kuljetustarpeen mukaan muokattavien Transalp-vaunujen kuljetuskapasiteetti riittää useimpiin huoltotarpeisiin sillä kahdella suksella varustettuna vaunun kantavuus on 550 kg ja kolmella suksella 750 kg. Transalp-vaunu soveltuu toki tavarankuljetuksen lisäksi myös huoltokäyttöön tarvittavan laitteiston asennusalustaksi. Useiden sähkökäyttöisten laitteistojen operointi on puolestaan mahdollista Sherpan tuottaman 400-1000 W ylimääräisen 12 V sähkövirran avulla. Transalp-vaunujen yhdistäminen toisiinsa tuo puolestaan tehokkuutta pitempien huoltoreittien, esim. talvivaellusreittien levähdyspisteiden huoltamiseen kerralla sekä polttopuiden että roskien kuljettamisen osalta.

Underhåll på snöfälten
Muut

​​

 

Muiden edellä kuvattujen käyttötarkoitusten lisäksi Sherpa ja Superclass lisälaitteinen tarjoavat poikkeuksellista turvallisuutta, vakautta ja kuljetuskapasitettia kaikenlaisen talvitoiminnan tarpeisiin: varusteiden, tarvikkeiden, laitteiden tai henkilöiden kuljettamiseen. Sherpan ja Superclassin monikäyttöisyys tarjoaa ainutlaatuista kustannustehokkuutta sekä ympäristöystävällisyyttä, jota korostaa niiden moottoriteknologian edistyksellisyys: markkinoiden ainoana EURO ja EPA 5 päästöstandardit täyttävänä lumiajoneuvona, ne ovat ympäristöystävällisyydessään omassa luokassaan. Monipuolisten lisälaitteidensa kanssa Sherpasta ja Superclassista muotoutuu todellinen lumikenttien moderni ja tehokas monitoimikone, joka muuntuu helposti ja nopeasti käyttäjänsä kulloiseenkin käyttötarpeeseen.

Snöfältens mutifunktionsmaskin
bottom of page